Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Olaoye J$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
1.

Olaoye Jo. O. 
Drying rate and quality attributes of foam-mat dried tomato pulp [Електронний ресурс] / Jo. O. Olaoye, O. I. Obajemihi // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 2. - С. 345-352. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_2_14
Помідор - плід короткотривалого зберігання, який швидко псується після збирання врожаю. Його потрібно обробляти за допомогою методу пінного сушіння для забезпечення належної якості продукту. Необхідно дослідити деякі параметри процесу, зокрема, піноутворення і концентрацію стабілізатора піни, які можуть впливати на швидкість сушіння та якість сухого порошку. Використано рандомізовану схему досліджень із 27 зразків томатної м'якоті, використовуючи яєчний білок як піноутворювальний агент із трьома рівнями концентрації - 5, 10 і 15 %, карбоксилметилцелюлозу (КМЦ) із концентрацією 0,2, 0,4 і 0,8 %. Час збивання - 3 хв. Зразки сушили в сушильній шафі за температури 70 <^>oC. Для зразків із концентрацією піноутворювальних речовин 5, 10 і 15 % швидкість висушування становила 19,21, 21,53 і 20,46 г/год, вміст білка становив 24,66, 24,72 і 24,77 %, і вміст вітаміну С - 1,70, 1,44 і 1,34 % відповідно. В той же час зразки з додаванням КМЦ з концентрацією 0,2, 0,4 і 0,8 % мали швидкість сушіння 18,74, 20,68 і 21,78 г/год, вміст білка 24,71, 24,71 і 24,74 %, а вміст вітаміну С - 1,43, 1,56 і 1,49 % відповідно. Аналіз варіації показує, що концентрація піноутворювача і стабілізатора з піною не впливає на швидкість сушіння за P <= 0,05, проте піноутворювач істотно впливає на вміст білка і вітаміну С у зразках. Аналіз варіації також показує, що взаємодія, яка існує між піноутворювачем і стабілізатором піни, має значний вплив на вміст вітаміну С і білка у зразку, але не має суттєвого впливу на швидкість сушіння. Крім того, новий багатодіапазонний тест Дункана демонструє вміст білка 24,66, 24,72 і 24,77 % за концентрації піноутворювача відповідно 5, 10 і 15 %. Зроблено висновок, що концентрація піноутворювачів є важливим параметром, який впливає на показника якості пінновисушених помідорів. Для досягнення максимального збереження вмісту вітаміну С у сухій речовині помідорів, п'ятивідсоткова концентрація піноутворювального агента (яєчного альбуміну) є більш доцільною у порівнянні з більш високими концентраціями, оскільки це надасть змогу мінімізувати загальні витрати, що виникають під час пінного сушіння.
Попередній перегляд:   Завантажити - 404.845 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Olaoye J. O. 
Effects of processing methods and packaging materials on the quality attributes of Suya meat [Електронний ресурс] / J. O. Olaoye, O. I. Obajemihi, T. Ch. Metiboba // Ukrainian journal of food science. - 2016. - Vol. 4, Iss. 2. - С. 248-257. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2016_4_2_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 452.484 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського